AKTUELNO

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje za saobraćaj će biti puštena i poslednja deonica od stotinak metara od Bulevara despota Stefana do Drinčićeve ulice i tada će saobraćaj biti pušten u svim ulicama u kojima se vršila rekonstrukcija.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od sutra uveče biti puštena za automobilski saobraćaj ulica od Takovske do Bulevara despota Stefana.

- Danas se završavaju radovi na kolovozu u Ulici Džordža Vašingtona u delu od Takovske do Bulevara despota Stefana i ovaj deo ulice će već sutra uveče biti pušten za saobraćaj - rekao je Vesić.

On je podsetio da će tako čitav potez četiri bulevara koji se rekonstruišu od Ruzveltove do Bulevara despota Stefana biti u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje za saobraćaj će biti puštena i poslednja deonica od stotinak metara od Bulevara despota Stefana do Drinčićeve ulice i tada će saobraćaj biti pušten u svim ulicama u kojima se vršila rekonstrukcija.

Vesić je dodao da se očekuje da rekonstrukcija trotoara bude završena do kraja ove godine, najkasnije do polovine januara, zavisno od vremenskih uslova.

- Kada čitav posao bude završen, svi građani Beograda moći će da vide kako izgledaju nove rekonstruisane ulice 27. Marta, Kraljice Marije i Džordža Vašingtona i da uporede sa Ulicom cara Dušana, koja još nije rekonstruisana. Preko sedamdeset godina, niko nije hteo ništa da uradi na ovim ulicama i bilo je sramota kako su izgledale. Beograd zaslužuje da bude sređen i ponosan sam jer ovaj grad postaje svaki dan sve lepši i uređeniji - rekao je Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, on je dodao da će druga faza radova od Drinčićeve do Piarona de Mondezira i Tadeuša Košćuška biti realizovana od sredine aprila do kraja leta iduće godine.

Vesić je rekao i da će u naredne dve nedelje u tom kraju početi rekonstrukcija parka "Raše Popova" koji se nalazi između ulica Knez Danilova i 27. Marta.

- Na tom platou koji izlazi na ulicu 27. marta decenijama su bili kiosci i nelegalni objekti koji su ogledalo vlasti pre nas. I to pored Skupštine grada da bruka bude veća. Mi smo na zahtev stanara uklonili kioske, uradili projekat parka i urbanog džepa i sada kreće rekonstrukcija. U tom parku biće postavljena skulptura Raše Popova - rekao je Vesić On je najavio da je će radovi na izgradnji Doma zdravlja u Borči početi u prvoj nedelji decembra.

Dodao je da će Grad Beograd do kraja godine da raspiše tender za projektovanje i izvođenje jarbola sa srpskom zastavom koji će se nalaziti na Ušću.

- Do kraja godine raspisujemo tender za izgradnju jarbola s velikom srpskom zastavom. Visina jarbola biće 80 metara i zastava će se videti iz mnogih delova našeg grada. Ponosni smo na ovaj projekat kao što smo ponosni na Beograd i Srbiju. Dok su Vučić i SNS na vlasti, u Beogradu i Srbiji će se vijoriti samo srpske zastave i vodiće se srpska politika - istakao je Vesić.

#Goran Vesić

'