AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je u blizini Instituta za majku i dete na Novom Beogradu učestvovao u sadnji 20 stabala.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i generalni direktor kompanije „Lukoil – Srbija” Denis Rjupin. Radojičić je istakao da je sadnja drveća jedna od najvažnijih radnji koje menjaju Beograd u pravcu zelenijeg i zdravijeg grada.  

– Naš cilj je da Beograd dostigne broj od 25 odsto pokrivenosti zelenilom, za šta će biti potrebno da se u budućnosti posadi oko dva i po miliona stabala. Sve navedeno znači da bi svaki Beograđanin trebalo da posadi jedno ili dva stabla i mislim da je to dostižan cilj – rekao je Radojičić. 

On je naglasio da se mora istaći i važna uloga JKP „Zelenilo – Beograd”, bez čije pomoći bi, kako je rekao, realizacija ovakvih projekata bila gotovo nemoguća.

Foto: Beograd.rs

– „Zelenilo” na godišnjem nivou posadi oko 4.000 stabala u urbanom delu grada i oko 70.000 drvorednih sadnica. Bez dobre saradnje sa „Zelenilom” bilo bi praktično nemoguće ostvariti pomenuti cilj od 25 odsto Beograda pod zelenim površinama. Pre dve nedelje pokrenuo sam izazov „Drvo za Beograd” i pozvao društveno odgovorne kompanije da učestvuju u ovoj akciji i daju doprinos daljem ozelenjavanju Beograda – istakao je gradonačelnik.

#Zoran Radojičić

'