AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u rakovičkom naselju Kijevo - Kneževac.

Vesić je istakao da će radovi u zoni ulica Mome Stanojlovića i 17. oktobra, čija je ukupna vrednost 34,5 miliona dinara, biti završeni za oko mesec dana.

-Kada se završe radovi, sve kuće sa gornje strane naselja moći će da se priključe na kanalizaciju, ukinućemo ljudima septičke jame i moći će potpuno normalno da žive - rekao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Beograd.rs

Prema njegovim rečima, radovi koji su u toku, ne samo u Rakovici, otklanjaju urbanistički haos koji je, kako kaže, decenijama vladao u Beogradu jer se gradilo neplanski.

Vesić je napomenuo da je cilj Grada i gradske uprave da se u narednih 10 godina završi kompletna kanalizaciona mreža na teritoriji grada Beograda, tako da nijedna kuća ne bude bez kanalizacije, što bi, kako dodaje, bio istorijski rezultat.

Foto: Beograd.rs

-Da bismo završili kompletnu kanalizaciju potrebno nam je milijardu i 400 miliona evra. Zahvaljujući Vladi Srbije, počinje da se gradi prva faza fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu vrednosti od 285 miliona evra. Takođe, uzeli smo kredit od 35 miliona evra od Evropske investicione banke za kanalizaciju na levoj obali Dunava, u gradskoj opštini Palilula. Gotovo je projektovanje za preradu otpadnih voda u Batajnici i počinjemo projektovanje za preradu otpadnih voda u Ostružnici - istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Kaže i da je zahtev grada Beograda da učestvuje u Nacionalnom investicionom planu, jer za završetak radova na kanalizaciji u Beogradu nedostaje, pored svih projekata koje je pomenuo, oko milijardu evra.

Foto: Beograd.rs

- Potrebno je da Republika Srbija obezbedi najveći deo novca kako bismo završili radove u Beogradu. Životni problemi ljudi i njihovo rešavanje je najvažnije - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

#Kijevo

#Kneževac

#radovi

'