AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas sa direktorom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Marijanom Ivanušom u nameri da kako bi Grad Beograd bude priključen mreži "Zdravih gradova", koja podrazumeva unapređenje zdravlja i kvaliteta života svojih sugrađana.

- Jedan od ciljeva našeg sastanka jeste pokretanje bliske saradnje sa timom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije. Grad Beograd brine o zdravlju svih svojih stanovnika - rekao je Radojičić.

On je dodao da je važno da se za sve obezbedi zelenije i zdravije okruženje.

- U narednom periodu želimo da podignemo svest ljudi o važnosti unapređenja fizičke, psihičke i socijalne komponente zdravlja, čime se podiže i kvalitet života svih građana Beograda - rekao je gradonačelnik.

Ivanuša je konstatovao da je Beograd kao najveća lokalna samouprava u Srbiji uvek dobar primer svim drugim gradovima u zemlji, ali i regionu.

- Svesni smo da Beograd definiše trendove koji ostali gradovi prate i zato nam je saradnja sa Beogradom značajna - naveo je Ivanuša.

"Zdrav grad" je projekat Svetske zdravstvene organizacije koji se povezujući ključne ljude, zajednice, stručnjake i građane temelji na pronalaženju novih puteva za zdravlje građana u zajednici, u skladu sa strategijom "Zdravlje za sve za 21. vek", kao i ciljevima održivog razvoja, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

#Beograd

#Zoran Radojičić

#zdravi gradovi

'