AKTUELNO

Grad Beograd je doneo odluku da se od 1. decembra vreme za isporuku sa javnih saobraćajnih površina za restorane i za prodavnice vrši od 20 sati do 7 ujutru, rekao je za televiziju Pink zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da su reagovali na brojne pritužbe građana, zato što se zaista svašta dešavalo, jer su se tokom čitavog dana snadbevale i radnje i restorani, i da je danas doneta odluka koja će smanjiti gužvu u saobraćaju.

Kako je rekao, nakon sedam sati ujutru, neće biti moguće vršiti dostavu robe sa javnih saobraćajnih površina, osim u slučaju da neko ima svoje dvorište ili svoje parking mesto.

Kako kaže, na taj način rešiće se jedan od problema koji postoji kada su u pitanju žute trake ili one krajnje trake na ulicama koje, kako dodaje, često znaju da budu zakrčene parkiranim automobilima.

-To je nešto što je veoma važno za ovako veliki grad kao što je Beograd – rekao je Vesić.

Kada je parkiranje u žutim trakama u pitanju, Vesić je rekao da se već neko vreme radi na jednom revolucionom rešenju, koje će, kako je rekao biti predstavljeno nakon Nove godine.

- Ono što mogu da obećam, jeste, da posle Nove godine, niko neće moći da separkira u žutim trakama. Znaće se red i građani će biti zaštićeni – rekao je Vesić.

#Goran Vesić

'