AKTUELNO

U rasadniku koji se nalazi uz Bulevar patrijarha Pavla u Beogradu, danas je počelo vađenje 150 stabala što je neophodno zbog rekonstrukcije te saobraćajnice koja će biti proširena, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ta stabla će biti presađena u druge delove grada.

Rekonstruisani Bulevar patrijarha Pavla povezaće Rakovicu i Vidikovac sa Mostom na Adi, odnosno Novim Beogradom, a Vesić podseća da je prvi deo tog projekta bilo izmeštanje korita Topčiderske reke i izgradnja novog mosta u Ulici Pere Velimirovića, na raskrsnici sa Bulevarom patrijarha Pavla.

Sada se, dodao je, izvodi sledeća faza radova, vredna 1,4 milijarde dinara, koja podrazumeva izgradnju dve nove saobraćajne trake na potezu od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka.

- Kada budemo završili ceo bulevar, on će imati ukupno četiri trake, a u sredini će biti nove tramvajske šine - pojasnio je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Naveo je da će se Bulevar patrijarha Pavla rekonstruisati i na potezu od Košutnjaka do Mosta na Adi čime će se, dodao je, omogućiti silazak sa tog mosta prema Rakovici i Vidikovcu.

- Konačno će Rakovica i Vidikovac dobiti izlaz na Most na Adi i neće se ići, kao što je sada slučaj, kroz Topčiderski park - rekao je Vesić.

On je istakao da će svih 150 stabala biti presađeno u druge delove grada, u okviru novih gradskih akcija pošumljavanja.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je rekao da je "Drvo generacije" jedan od projekata koje Grad započinje.

Foto: Tanjug/Beoinfo

U okviru tog projekta će, kako je pojasnio, u 197 osnovnih škola na teritoriji srpske prestonice biti zasađeno po jedno drvo koje će biti u vlasništvu prvaka i oni će o njemu voditi računa osam godina.

- 150 stabala sa ove lokacije će nam pomoći u toj akciji, neka stabla će biti presađena u školama, neka na drugim mestima. Uz to, krećemo sa velikom akcijom ozelenjavanja Beograda - dodao je Petronijević.

#Goran Vesić

'