AKTUELNO

Politički model ponašanja „bolje da ništa ne radite“, na koji nas je najgori gradonačelnik u istoriji Beograda Dragan Đilas danas podsetio na konferenciji za štampu, najveća je opomena građanima Beograda da nikada više ne dozvole da njihovim gradom upravlja nerad, otimanje, lopovluk i bahatost, navodi se u saopštenju člana GO SNS Slavka Gaka.

Pošto je uvideo da njegov pulen Nikola Jovanović ne uspeva da dobaci dalje od predvorja gradskih institucija, Đilas je rešio da nas podseti zbog čega je izgubio vlast u Beogradu. A jednostavno je - Đilas je krao od roditelja naplaćujući im nezakonito uvećanu cenu vrtića, te je umesto današnjih 5.590 dinara naplaćivao 9.700, gradio je škole na kojima fasada stoji dok su uključene kamere, a mi ih danas popravljamo.

Đilas nikako nije smeo da useli decu u objekat bez kanalizacije i nikako ne bi smeo ni da pomisli da će mu građani Beograda to zaboraviti i opet dozvoliti. Đilasu poručujem da sam apsolutna neznalica kako to beogradskim roditeljima oteti četiri milijarde dinara koje danas vraćamo na ime tužbi za uvećane cene vrtića, neznalica sam i kako to sklopiti burazerski ugovor za zakup vrtića od vrtoglavih 24.000 evra mesečno iz džepa građana u džep prijatelja u koji se do sada već slilo oko tri miliona evra, apsolutno se nisam obrazovao ni za gradnju nebezbednih škola za 100 dana, ali fotogeničnih, a apsolutno ni ne želim da učim kako to varati građane, lagati roditelje, krasti od dece, besomučno se bogatiti preko leđa ljudi koji su vam poklonili poverenje da im život učinite boljim, kaže Gak.

Taj Đilasov fakultet smo zatvorili i dok god se ova odgovorna vlast o tome pita, te lekcije nećemo ponavljati. Naučili smo ih, zajedno sa građanima smo izvukli pouke i ne, neće vam opet proći, zaključio je on u saopštenju.

#Beograd

#Dragan Đilas

#Slavko Gak

'