AKTUELNO

Glavni grad Srbije Beograd kandidat je za organizaciju "Gimnazijade" 2022. godine, najmasovnijeg sportskog takmičenja posle Olimpijskih igara i Univerzijade.

Delegacija Međunarodne federacije za školski sport (ISF) boravi u Beogradu i sa predstavnicima Saveza za školski sport Srbije razgovarala je o domaćinstvu.

Delegaciju ISF čine predsednik Loran Petrinka, generalni sekretar Hrvoje Čustonja, potpredsednik Robson Aguiar, sportski direktor Josip Košutić i član Izvršnog odbora Roman Greba.

- Savez za Školski sport Srbije je već uveliko prepoznat kao izuzetan domaćin Međunarodnih takmičenja i kao takav jedan je od glavnih kandidata za dobijanje Gimnazijade. Savez je prezentovao i novi projekat koji uključuje i decu osnovnih škola koji je rađen po ugledu na Gimnazijadu i ovo bi bilo prvi put da se ovakav format takmičenja organizuje u okvirima Međunarodne federacije, što bi činilo istorijski korak ka promociji školskog sporta a sve bi krenulo upravo iz Beograda. Imamo veliku podršku države Srbije, Ministarstva omladine i sporta i grada Beograda, bez kojih ne bi na ovako velikom nivou sprovodili takmičenja u glavnom gradu - izjavio je predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

Pored predsednika Tanaskovića i generalnog sekretara Uroša Savića, sastanku su prisustvovali državni sekretar za sport Predrag Peruničić i gradska sekretarka Dragana Belojević.

#Beograd

'