AKTUELNO

Autobuski prevoznik Arriva Litas, u sastavu nemačke Dojče Ban Grupe, a koji već pet godina posluje u Srbiji, zaposlio je prošle godine više od 100 novih radnika u našoj zemlji, proširio vozni park i uveo u saobraćaj prvo vozilo sa EURO 6 motorom proizvedeno u Srbiji.

Kako je saopštneo danas iz te kompanije, Arriva Grupa, panervopski provajder usluga putničkog saobraćaja ostvarila je rast prihoda od 4,9 odsto u 2017. godini, što je kompaniji donelo ukupne prihode veće od 5,3 milijarde evra.

Ovaj rast omogućio je Arrivi da uloži blizu 400 miliona evra za unapređenje usluga prevoza putnika u svih 14 zemalja u kojima je prisutna, uključujući i Srbiju.

- U prethodnoj godini smo nastavili da unapređujemo kvalitet naših usluga kako bismo ih učinili udobnijim i atraktivnijim za putnike. Zaposlili smo preko 100 ljudi, proširili vozni park sa novih sedam gradskih i dva turistička vozila, i uveli smo u saobraćaj prvo vozilo sa EURO 6 motorom proizvedeno u Srbiji - kaže Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas u Srbiji.

Dodaje da je kompanija u cilju jačanja razvoja lokalnih zajednica u kojima posluje, u Požarevcu renovirala autobusku stanicu i izdvojila sredstva za novi projekat u tom gradu - izgradnju novog poslovnog objekta i saobraćajnice, koji je u planu za ovu godinu.

Arriva Litas u Srbiji ima 320 autobusa, 880 zaposlenih i 19,3 miliona pređenih kilometara godišnje. Arriva posluje u okviru Dojče Ban Grupe, koja je prisutna u više od 130 zemalja sveta, sa 300.000 zaposlenih i ostvaruje oko 4,2 milijarde putovanja godišnje.

- To što smo deo velikog sistema, omogućava nam da donosimo nove ideje na tržište, pa smo tako postali prvi autobuski prevoznik sa nosačem za bicikle u Srbiji, i počeli sa implementacijom najsavremenijih softvera za praćenje vozila - naveo je Bogunović.

#Autobus

#Nemačka

#Srbija

'