AKTUELNO

Android lajt aplikacije su kao protivotrov za "full" aplikacije koje ozbiljno utiču na performanse vašeg telefona.

Gugl, Fejsbuk i druge velike kompanije napokon su "skapirale" ove lajt aplikacije i sada i sami nude ove verzije koje su lakše za korišćenje, manje štete telefonu i sadrže sve funkcije na koje ste navikli.

Pogledajte koje sve aplikacije bi odmah trebalo da instalirate na svoj telefon:

Messenger lite

Menadžer Fejsbukove Mesindžer platforme nedavno je priznao da je aplikacija postala pravi zakrčeni nered.

Na svu sreću, možete da nabavite lajt verziju ove aplikacije koja ima manje od 10 megabajta, brža je od one koju sada koristite i ima identične funkcije - pa čak i neke ekstra stvari.

YouTube Go

Foto: Pixabay.com

Standardna Jutjub aplikacija je sasvim u redu, ali troši previše interneta. Na svu sreću, tu je "YouTube Go". Ova aplikacija je trenutno dostupna u određenim zemljama, ali na internetu možete da nađete APK fajl i skinete je na svoj telefon.

"YouTube Go" vam dozvoljava da gledate video sada ili ga skinete sledeći put kada budete na WiFi mreži. Takođe, možete da vidite i "trejler" za neki video kako ne biste uzalud trošili svoje megabajte.

Aplikacija je mala i zauzima manje od 10 megabajta.

Facebook lite

Foto: Pixabay.com

Fejsbukova aplikacija je poznata po sporosti i redovnim "apdejtima" od po 50 megabajta. Lajt verzija je, sa druge strane, brza i laka za korišćenje. Ova aplikacija ima sve funkcije koje su vam potrebne, i to sve za manje od dva megabajta.

Twitter lite

Samo skrolovanje po Tviter naslovnoj strani može da vam potroši gomilu megabajta interneta. To je zato što aplikacija učitava sve iz svakog tvita pored kojeg prođete.

"Twitter Lite" je nešto nežniji sa vašim internetom i učitava samo ono što vas zanima. Veličina ove aplikacije je manja od tri megabajta.

Pročitajte još: POSTOJI FORA KOJA NIJE BILA POZNATA: Evo kako da pročitate poruku na Messenger-u, a da pošiljalac to ne zna

#Fejsbuk

#Youtube

'