AKTUELNO

Ova greška može skupo da vas košta.

Svakome, pa i onim najpažljivijim i najiskusnijim vozačima može se desiti da dožive saobraćajnu nezgodu. Kada vam se dogodi takva situacija jako je važno je da ostanete pribrani i staloženi. To je znatno lakše reći nego učiniti, jer smo u takvoj situacija pod velikim stresom.

Međutim, ukoliko ne možete da se dogovorite sa drugim učesnikom nezgode oko popunjavanja evropskog izveštaja, i on insistira na dolasku policije NIKAKO NE NAPUŠTAJTE MESTO UVIĐAJA, time rizikujete kaznu od 20.000 do 40.000 dinara uz dva kaznena poena i čak tri meseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

To je samo manji deo problema, veći deo nastaje kada na red dođe naplata štete.Svu pričinjenu štetu i materijalnu i ne materijalnu (ukoliko se druga strana javila lekaru i uzela uverenje o telesnim povredema) pokriće vaše osiguravajuće društvo, ali pošto ste napustili mesto nereće i izbegli alko testiranje ima pravo da kompletan iznos regresira od Vas.

To ne mora biti mali iznos, naprotiv, cene delova mogu biti jako velike u zavisnosti od štete i modela vozila a još ako postoji telesna povreda uzrokovana saobraćajnom nesrećom, iznos se može drastično uvećati a sve ćete morati sami da platite. Zato budite strpljivi ako drugi učesnik insistira na policijskom uviđaju, sačekajte nemojte sebi da od manjeg problema napravite mnogo veći.