AKTUELNO

Policija je rekla da je ovo napad na drugu osobu i tako istražuje slučaj

Žena sa epilepsijom iz Kalifornije onesvestila se i završila je u bolnici nakon što joj je grupa dečaka stavila kanfu na glavu kao deo izazova na TikToku.

Lana Klej-Monagan bila je u prodavnici u Tastinu i kupovala stvari za svoje blizance, kada su tinejdžeri stavili kantu na njenu glavu i snimili njenu reakciju, pre nego što su pobegli iz radnje.

Majka, koja ima epilepsiju i preživela je rak, bila je zaprepašćena i kaže da se zbog nedostatka vazduha unutar kante onesvestila na podu radnje, prenosi Independent.

"Tražila sam sapun za bebe, nagnula sam se i ceo moj svet se promenio. Sve je utihnulo, postalo mračno i zaista nije bilo vazduha. Skinula sam ono što je stavljeno preko mene, oko vrata, i okrenula se i pogledala preko levog ramena.

Na moje zaprepašćenje, grupa pojedinaca me je snimala, naizgled zbog neke vrste šale ili nečega poput TikToka", rekla je ona.

Hitno je prebačena u bolnicu, a kaže da se zbog cele situacije plaši kada je u javnosti.

"Stalno gledam preko ramena, nervozna sam. Ne mogu da verujem da neko može da misli da je ovo zabavno ili smešno", rekla je Lana.

Policija u Tastinu, koja pregledava video nadzor iz prodavnice kako bi identifikovala četvoricu mladića, veruje da je u pitanju nešto što se zove "izazov sa strancima", koji je u trendu na platformama društvenih medija kao što je TikTok.

"To je napad na drugu osobi i mi ćemo istražiti na taj način", rekla je policija.

Viralni izazovi, koji se često pojavljuju na TikTok-u i drugim platformama društvenih medija koje sadrže deljenje videa, odveli su ljude - uključujući učesnike - više puta u bolnicu.

Autor: