AKTUELNO

Za PR-DC samo nebo je granica! Pinkov razvojno– istraživački centar na čelu sa Željkom Mitrovićem, obavio je prve probe drona "Ika kamikaza", koji je na najvećem svetskom sajmu naoružanja Ajdeks, u Abu Dabiju, privukao ogromnu pažnju.

- Posle pokretanja serijske proizvodnje IKA bombradera danas smo izvršili i prve probe Ika kamikaze. To je jedan veoma dobar proizvod, pre svega zato što je poprilično pristupačan bezbednosnim industrijama ili jeftin. Ova naša verzija je dobra zato što ima više sistema navođenja. Ima GPS navođenje, ali u slučaju da ono ne radi iz bilo kog razloga ima navođenje koje se dešava optički, odnosno operater kamericom vidi cilj i navodi ga. Pored tog, ima još navođenja koja će biti implementirana - naveo je Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group.

Miloš Petrašinović, inženjer PR-DC, rekao je da su na Ajdeksu videli da postoji ogroman broj država u svetu koje su zainteresovane za ovakav proizvod.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

- To nas je podstaklo da što pre krenemo sa realizacijom ovog projekta - naveo je on i dodao da je ceo tim srećan što su uspeli da proizvedu dron u rekordnom roku.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

Željko Mitrović je rekao da je takođe važno to što su napravili i poseban patent koji rešava sejfti pinove upaljača.

Dronovi su danas vladari neba, istakao je Željko Mitrović nakon sajma u Abu Dabiju, gde je srpska kompanija PR-DC ponudila tri puta bolje proizvode od konkurencije iz ostatka sveta.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

Ika dronovi, koje proizvodi Pinkov razvojno istraživački centar, najbolji su u svojoj katerogiji - kako zbog mogućnosti i kvaliteta, tako i zbog pristupačne cene - zbog čega zainteresovani, žele da kupe sve ono što se proizvede u Šimanovcima.

Autor: Pink.rs