AKTUELNO

Ideja je nikla na sred sastanka u Dubaiju!

Za kompaniju PR-DC i Željka Mitrovića odjeci najvećeg sajma naoružanja i vojne opreme na svetu IDEX još se nisu stišali. Nastavljaju započeto u Abu Dabiju, sada i na World Police Summit-u u Dubaiju i to brojnim sastancima i pregovorima.

"Skoro svi sastanci koji smo ovde imali odnosili su se na ono što je na IDEXu bilo najdominantnije i najupečatljivije - a to je naš IKA BOMBARDER. Iako IKA BOMBARDER nije izložen na World Police Summit-u u Dubaiju svakako je ostavio neverovatan utisak. Malopre smo završili sastanak koji se odigrao na neboderu, na 48 spratu i dok smo vodili pregovore oko značajnije količine bombardera - pogledao sam kroz prozor i video more. Tada mi je palo na pamet da napravimo jedan proizvod za njih i za sve zemlje koje imaju more. To će biti nešto nalik podmornici - platforma koja će nositi dronove. Kada sam to izustio, čoveku je ispao digitron." - rekao je Željko Mitrović.

Foto: Ž. Mitrović/Instagram

" Proizvod koji je Željko smislio, pokazaće vreme, upotpunjuje IKU BOMBARDERA na jedan fenomenalan način. Zaista verujemo da nadogradnjom naših proizvoda dobijamo najbolje moguće rezultate. To je jedan brod koji će omogućiti da naša letelica duže vreme vreba svoju konačnu misiju i mislim da baš ovde, gde je more, da će biti revolucionarno u pogledu taktike i primene naših letelica." - rekao je Miloš Petrašinović.

Foto: Ž. Mitrović/Instagram

"To ne znači da ne može da se koristi i na reci. Kao što postoji nosač aviona, tako ćemo sada napraviti nosač dronova. Jako je koristan jer će savladati mnogo značajnije razdaljine i pritom će imati sopstveni magacin, agregat koji napaja baterije, i formiraće se u jedan veliki helipad, u jedan heliodrom koji je značajno veći od površine broda. Vrlo slićno kako kada gledamo kako to izgleda na nosačima aviona. Drone carrier siguran sam, pogotovo za zemlje koje imaju more, biće veoma značajan proizvod." - nadovezao se Mitrović.

Moto World Police Summit-u u Dubaiju je ZAKORAČITE U BUDUĆNOST. Imajući u vidu koje Željko Mitrović i PR-DC imaju, možemo slobodno reći da je za njih budućnost već počela.

Autor: S.P.