AKTUELNO

Tviter je na meti velikog baga koji onemogućava korisnike da se uloguju na njega i da pređu na druge veb lokacije.

Korisnicima koji kliknu na linkove prikazana je duga poruka o grešci koja ukazuje da postoji problem sa Tviterovim API-jem, sistemom koji se koristi za komunikaciju sa drugim servisima, prenosi Independent.

To znači da se veze koje se dele na sajtu uopšte ne mogu pratiti.

Činilo se da je Tvitdek, specijalizovanija usluga kompanije za praćenje tvitova, takođe pokvarena kao rezultat istih problema. Korisnici su videli da je aplikacija potpuno prazna u isto vreme kada su veze prekinute.

Ova kompanija je pravila promene u svom API-ju poslednjih nedelja, očigledno u pokušaju da generiše više novca. Kompanija je nedavno objavila da će u velikoj meri smanjiti svoju besplatnu API podršku, efektivno ubiti usluge trećih strana koje se oslanjaju na nju, kao što su Tviter klijenti trećih strana.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/Invision/AP

Kompanija je obećala da će nova usluga „doći vrlo brzo“ u tvitu objavljenom 26. februara sa svog naloga fokusiranog na programere. Možda su najnoviji problemi rezultat dugo očekivanog uvođenja tog novog API-ja.

Tviter tek treba da komentariše incident i u velikoj meri je raspustio svoj PR tim otkako je novi vlasnik Ilon Musk preuzeo kompaniju. Musk nije tvitovao o problemu, a njegov najnoviji post je bio odgovor na članak o transrodnim sportistima koji njegovi korisnici ne mogu da pročitaju.

Autor: