AKTUELNO

Guglova matična kompanija Alfabet zabeležila je skok profita od 32,4 odsto na 6,7 milijardi dolara u trećem kvartalu 2017. godine, zahvaljujući rastu prihoda od oglasa ali i boljim rezultatima u drugim oblastima poslovanja.

U posmatranom tromesečju, prihodi Alfabeta su porasli za 24 procenta na 27,8 milijardi dolara u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je kompanija, a prenosi agencija Frans pres.

OVO SMO ČEKALI GODINAMA! Tviter uveo zanimljivu NOVINU

Zarada je nadmašila očekivanja na tržištu, a akcije Alfabeta su u produženom trgovanju na Nasdak berzi ojačale za gotovo 3,0 odsto na 1.021 dolar, što je prvi put da su prešle nivo od 1.000 dolara.

Alfabet je nastao pre dve godine reorganizacijom poslovanja i sada uz 'zlatnu koku' Gugl obuhvata i zavisna preduzeća, među kojima su i projekat Vajmo (Waymo) za razvoj autonomnih automobila i Luna (Loona) za prižanje uslugu pristupa internetu preko balona koji lebde visoko iznad površine Zemlje.

Sve te delatnosti - osim Gugla - izdvojene su u grupu "ostalih inovativnih projekata", koja je u trećem tromesečju zabeležila povećanje prihoda od 53,3 odsto na 302 miliona dolara.

Preostalih 27,47 milijardi dolara prihoda, što je 23,5 posto više nego u istom lanjskom periodu, generisali su oglasi na Guglu.

#Google

#spot

'