AKTUELNO

Inzenjeri kompanije PR-DC sada već tradicionalno učestvuju izlaganjem svojih radova i prezentacijom kompanije na ovogodišnjoj konferenciji CNN Tech, koja se održava na Zlatiboru.

Konferencija CNN Tech je naučno-tehnološki događaj od izuzetnog značaja, koja za cilj ima razmenu znanja, iskustava i inovativnih rešenja u oblastima mašinstva, novih tehnologija i održivog razvoja.

Miloš Petrašinović, jedan od inženjera PR-DC istakao je tokom konferencije da nove tehnologije na polju mehanike i vazduhoplovnog inženjerstva napreduju neverovatnom brzinom, i da će u budućnosti najuspešnije kompanije biti one koje najbrže uhvate „korak sa vremenom“. „Naša kompanija je za kratko vreme uspela da razvije serijsku proizvodnju dronova u Srbiji, što je nešto u šta pre nekoliko godina niko nije verovao. Mi smo imali viziju i verovali smo da imamo mogućnosti i potencijala da naše ideje pretvorimo u stvarnost. Na različitim sajmovima i konferencijama širom sveta, uverili smo se da ni u čemu ne zaostajemo za kompanijama iz SAD, Kine ili Zapadne Evrope. Ono što smo mi kroz naše poslovanje naučili jeste da su inovacije koje stvaramo danas istinski kapital za budućnost“, kaže Petrašinović.

Foto: Printscreen YouTube/RTV PINK

Kompanija PR-DC obeležiće 13. jula dvoj drugi rođendan i kako su istakli, za nepune dve godine u mnogome su nadmašili svoja očekivanja. „Na Zlatiboru smo sa ostalim kolegama upravo podelili naša iskustva i trudili se da im na našem primeru pokažemo da je moguće biti u korak sa inovacijama u čitavom svetu i da i iz naše zemlje potpuno ravnopravno možemo da učestvujemo na tržišnoj utakmici. Poslovna klima u Srbiji se u mnogome izmenila i mislim da će se domaća ekonomija ubuduće više zasnivati na inovacijama nego na investicijama, što je razvojna šansa upravo za inženjere mašinskih i tehničkih nauka“, ističe Petrašinović.

Naredni veliki sajam koji očekuje kompaniju PR-DC je Farnborough International Airshow koji se održava u Londonu od 17. jula, i koji prema mnogim ocenama predstavlja najprestižniji i najznačajniji sajam iz oblasti aeroinženjerstva u čitavom svetu.

Konferencija na Zlatiboru otvorena je u utorak, a trajaće do sutra kada će biti održan i Regionalni inovacioni forum 2022. Organizatori konferencije CNN Tech su Mašinski fakultet Univerziteta u Beigradu i Centar za poslovni trening, dok je jedan od pokrovitelja i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Autor: