AKTUELNO

Tviter je u završnoj fazi pregovora o prodaji milijarderu Elonu Masku, potvrdili su danas neimenovani izvori Blumberga i Njujork tajmsa.

Neimenovani izvor je Blumbergu rekao i da Tviter radi na definisanju uslova transakcije i da bi dogovor mogao biti postignut "već danas ako pregovori prođu glatko".

Njujork tajms je naveo da je upravni odbor Tvitera pregovarao sa Maskom danas do ranih jutarnjih časova o njegovoj 46,5 milijardi dolara vrednoj ponudi za kupovinu kompanije.

- Dve strane su razgovarale o detaljima, uključujući rokove za zaključenje bilo kakvog potencijalnog posla i sve naknade koje bi bile plaćene, uključujući i situaciju u kojoj bi sporazum bio potpisan a zatim propao - rekli su izvori Njujork tajmsa.

Razgovori su, kako podseća taj dnevni list, usledili nakon sastanka upravnog odbora Tvitera u nedelju ujutru na kojem se razgovaralo o Maskovoj ponudi, a prekretnica je, kako navode njihovi izvori, usledila pošto je Mask formalno preuzeo obavezu finansiranja eventualnog preuzimanja kapitala Tvitera po ceni od 54,2 dolara po akciji.