AKTUELNO

Mobilni telefoni su nam postali bukvalno produženje ruke jer su nam verni suputnik u svemu što radimo. Od fotografisanja omiljenih trenutaka s druženja s porodicom i prijateljima, preko korišćenja raznih aplikacija za posao, kao pomoć pri kuvanju i organizaciji doma do gps-a koji koristimo skoro svakodnevno. Sve to definitivno troši bateriju što može biti poprilično iritantno.

Zato smo na jednom mestu skupili savete kako da uštedite bateriju i koristite mobilni što je kvalitetnije moguće.

Izbrišite nepotrebne aplikacije

Mnoge aplikacije koje konstantno rade u pozadini opterećuju vaš telefon i bespotrebno troše bateriju. Razmislite malo koje aplikacije dugo niste koristili i koje vam samo zauzimaju memoriju i troše bateriju. Napravite red i vaš će telefon prodisati. P.S. Ostaće vam više mesta i za fotografije.

Nemojte odmah gasiti aplikacije

Ako neke aplikacije često koristite (poput mejla, društvenih mreža, internet pretraživača) nemojte ih gasiti nakon svake upotrebe. Telefonu je potrebna energija da svaki put iznova pokrene aplikaciju i ako to često radite brže ćete potrošiti vašu bateriju i trajno je oštetiti, piše Journal.hr.

Ručno prilagodite osvetljenje

U podešavanjima potražite gde se namešta osvetljene i ručno ga podesite. Ako imate uključeno automatsko podešavanje ono će vam trošiti puno više energije.

Isključite Bluetooth i češće koriste Airlane mode

Isključivanjem blututa kada vam nije potreban možete učiniti mnogo za životni vek vaše baterije. Isto važi i za sve ostale notifikacije i aplikacije koje vam u datom trenutku nisu potrebne. Ako ikako možete češće koristite airplane mode. Odmorićete se i vi, ali i vaš telefon.

Autor:

#Baterija

#telefon