AKTUELNO

Od 16.328 ispitanih vozača, više od četvrtine (26 procenata) je imalo neki kvar, a samo 15 procenata kvarova je popravljeno besplatno.

Britanski What Car? magazin sproveo je anketu u kojoj je učestvovalo više od 16.000 vlasnika automobila kako bi napravili “Indeks pouzdanosti”. Land Rover je imenovan kao najnepouzdaniji proizvođač automobila od 27 različitih brendova i 139 modela.

Land Rover Discovery Sport proglašem je najmanje pouzdanim terencem, za Range Rover Evoque anketisani kažu da je najverovatnije da će imati neki problem, a Land Rover Discovery nalazio se na dnu lestvice u klasi luksuznih terenaca.

Podaci su uzeli u obzir automobile stare između šest i 15 godina i otkrili da su tri francuske firme – Citroen, Peugeot and Renault – odmah iza Land Rovera kao najnepouzdaniji proizvođači.

What Car? daje automobilu procentualni rezultat u Indeksu pouzdanosti nakon uzimanja u obzir broj prijavljenih kvarova, koliko dugo je automobil bio na popravci i cenu popravke. Što je procenat bio bliže broju 100, to je automobil bio pouzdaniji.

Sa druge strane, tri modela su postigla savršenu ocenu od 100 odsto – aktuelne verzije Ford Mondeo i Suzuki Vitara i prethodna generacija Nissan Leaf.

Autor: