AKTUELNO

… dobro, nije da baš neće niko - videće samo onaj ko je objavio video.

Pre nekog vremena YouTube je prilično uzburkao društvene mreže i internet najavom da će skloniti DISLIKE dugme tj. čuveni palac okrenut nadole.

I to se stvarno desilo - već nekoliko dana, tačnije od početka decembra i srpska i regionalne verzije YouTube mreže više ne prikazuju dislike brojač.

Ovu opciju neki mediji su nazvali kontroverznom, ali ju je većina prihvatila kao jedan od “značajnih koraka napred kad je u pitanju umirivanje savesti korisnika tj. gledalaca i posebno onih koji komentarišu video snimke.

Korisnici su očekivano bili vrlo podeljeni, a komentari na ovu situaciju su varirali od toga da je ovako nešto bilo očekivano, preko onih da im je svejedno, pa do onih da su ljudi potpuno zastranili i da jednostavno sve mora da se gleda kroz ružičaste naočare - čak i kad neko nije u pravu to više ne sme da se vidi.

Ako želite da vratite Dislike brojač

Ako želite da vratite Dislike dugme, onakvo kakvo je nekad bilo, potrebno je da instalirate Chrome, Firefox, Microsoft Edge ili neki drugi pregledač interneta.

Potražite isključivo u zvaničnim prodavnicama ekstenzija YouTube Dislike counter, Dislike Return ili neki dodatak sličnog imena, koji će vam vratiti brojač palčeva okrenutih nadole. Ne garantujemo da će svaki raditi niti da je svaki bezbedan, ali ako baš morate da imate tako nešto informišite se pre instalacije, čitajte komentare, gledajte ocenu ekstenzije i potražite mišljenje publike pre vas o njoj.

#Youtube