AKTUELNO

Ukoliko nije reč o mehaničkom oštećenju, uređaj će ponovo raditi primenom jednostavnih saveta.

AirPods slušalice sinonim su kvaliteta i pouzdanosti, ali se može desiti da prestanu sa radom. Najčešći se kvari mikrofon, što sprečava kvalitetan razgovor ili izdavanje komande iOS ličnom asistentu "Siri". Srećom, većina problema sa kojima se susreću korisnici AirPods slušalica mogu se rešiti bez pomoći servisera.

Šta učiniti učiniti kada ne radi mikrofon?

Koliko god problem delovao ozbiljno, do pojedinih rešenja dolazi se na vrlo jednostavan način. Najčešći krivac za loš rad mikrofona jeste slaba baterija ili blokada veze sa iPhone. Ovi saveti mogu pomoći u rešavanju problema sa mikrofonom.

Stavite AirPods u kućište i ponovo uključite uređaj

Jednostavni trik može da reši većinu problema sa kojima se suočavaju korisnici ovog gedžeta i to je jedna od najbezazlenijih nevolja. Ukoliko primetite da AirPods pokazuje probleme u radu, vratite ga u kućište i pokušajte ponovo. Restart bluetooth veze sa iPhone uređajem može normalizovati rad mikrofona.

Proverite jesu li AirPods slušalice napunjene

AirPods ne radi dobro kada su baterije slušalica prazne. Preporuka je da se AirPods puni najmanje 30 minuta, kako bi njihova funkcionalnost bila potpuna.

Proverite podešavanja mikrofona

U obe slušalice AirPods uređaja postoji po jedan mikrofon. Dizajnirane su tako da će u funkciji biti mikrofon slušalice koja je u optimalnom stanju. Postoji malo poznata postavka koja korisniku pruža mogućnost da odabere koja će od dve slušalice uvek biti u funkciji. Za optimalne rezultate rada, trebalo bi podesiti AirPods, tako da slušalice automatski menjaju mikrofone. Ovaj potez može stvoriti probleme u radu mikrofona, ukoliko je jedna od dve baterije prazna.


Podešavanje mikrofona

- Pripremite AirPods za korišćenje, tako da budu povezane na iPhone;

- Na iPhone uređaju pokrenite aplikaciju Settings;

- Izaberite opciju Bluetooth;

- Pronađite svoj AirPods na listi Bluetooth uređaja i izaberite opciju i sa desne strane;

- Izaberite opciju Microphone;

- Na stranici Microphone izaberite opciju Automatically Switch AirPods.


Ukoliko se problem krije u iPhone uređaju, restart će potencijalno rešiti nevolju

Restart iPhone

Stara poslovica kaže da se mnogi problemi sa računarom mogu rešiti ponovnim uključivanjem iPhone. Ukoliko postoji problem sa drajverom koji reguliše rad AirPods, novo pokretanje iPhone normalizovaće rad slušalica.

Ponovno uparivanje AirPods

Ukoliko prethodni saveti nisu dali rezultata, možda je trenutak za radikalniji potez. Problem prekinute veze sa telefonom možete rešiti uklanjanjem AirPods slušalica sa iPhone, a zatim ih iznova upariti, kao pre prve upotrebe. Možda zvuči kao ekstreman potez, ali traje samo nekoliko trenutaka.

1. Na iPhone uređaju izaberite opciju "Settings";

2. Potom izaberite Bluetooth;

3. Pronađite AirPods na listi Bluetooth uređaja;

4. Potom izaberite opciju "Forget this device", pa potvrdite ovu odluku;

5. Na kraju povežite AirPods sa telefonom kao što je to učinjeno prvi put.

Budite sigurni da je mikrofon čist

Kada su isključene sve moguće softverske greške koje bi mogle biti uzrok prestanka rada AirPods, postoje još samo dva potencijalna problema koja ometaju rad mikrofona - treba ih očistiti ili uopšte ne rade.

Mikrofoni se na AirPods ili AirPods Pro nalaze na donjoj strani slušalica. Ako izgledaju zapušteno ili prljavo, pažljivo ih obrišite kako biste uklonili prljavštinu.

Oštećeni AirPods je razlog da se kontaktira podrška

Ako sve prethodno navedeno ne donosi željeni ishod, vesti nisu obećavajuće. Najverovatnije se radi o oštećenom ili neispravnom mikrofonu, pa je neophodna popravka ili zamena. Tada je najbolje kontaktirati korisničku podršku i proveriti uslove pod kojima se može obezbediti usluga.

Autor: