AKTUELNO

Ponekad se korisnici Fejsbuk jednostavno se zasite platforme i deaktiviraju svoj profil, no ako ih više ne vidite među svojim prijateljima, postoji šansa da su vas blokirali.

Postoji niz brzih i jednostavnih načina kojima to možeš proveriti. Fejsbuk nikad nije slao obaveštenja o blokiranju, što znači da ćete morati sami da se potrudite ako imate određene sumnje.

Ako ste blokirani, taj se profil više neće pojavljivati u rezultatima pretraživanja. Međutim, uvek su mogući izuzeci, pa postoje drugi načini istrage.

Foto: Unsplash.com

Ako i dalje niste sigurni, postoji i treći način za proveru koji uključuje "lov" na Guglu. Iako ne možete videti profil osobe koja vas je blokirala u rezultatima pretraživanja, njihov profil će i dalje biti tamo ako ih guglate.

Guglajte "Facebook (ime osobe)" i proverite postoji li njihov profil još uvek. Ako "izleti" poruka o nedostupnosti sadržaja, znači da ste blokirani. Pitajte prijatelja da proveri da li je profil određene osobe još uvek aktivan ili napravite novi profil, to je još jedan način za proveru.