AKTUELNO

Možda ste se već osramotili...

Najpopularnija društvena mreža, Fejsbuk, uvodi još jednu novu opciju, ali ova promena neće se dopasti onima koji imaju naviku da prate druge ljude na ovoj široko rasprostranjenoj platformi.

Ranije ovog meseca, neki korisnici Fejsbuka su dobili opciju "Hello", što znači da mogu klikom na nju samo da pozdrave nekoga kome su svratili na profil, a da mu pri tom i ne pošalju zahtev za prijateljstvo.

Mnoge "stalkere" zabrinula je mogućnost da se pomoću ovog dugmeta odaju i osramote kada uhode druge osobe putem interneta.

Pročitajte još: DA LI ZNATE čemu služi rupica između kamere i blica na Ajfonu?

Ovo dugme nalazi se na mestu gde je do sada bilo dugme za slanje zahteva za prijateljstvo, pa vrlo lako može da se desi da umesto toga pošaljete čudni "hello".

Na Tviteru se već pojavila čitava serija žalbi na neprijatnosti koje su nastale zahvaljujući novoj Fejsbukovoj opciji, a mnogi su istakli da ona podseća na omraženi Fejsbukov "poke".

Fejsbuk je, ipak, mogućnost sramoćenja sveo na minimum pa ako slučajno kliknete na "hello", dovoljno je da samo još jednom ponovo kliknete na njega i tako obrišete "hello", pa osoba koju tajno gledate nikada neće dobiti obaveštenje o tome.

#Fejsbuk

#Nova opcija

'