AKTUELNO

Osim specijalizovanih sredstava za čišćenje, rešenje za fleke možete da nađete i u svojoj kuhinji ili kupatilu...

Sedišta u automobilima se prave od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu da izdrže velika opterećenja. Međutim, na masnu hranu ili čokoladu su osetljiva, pa će fleke od njih će ostati...

Postavlja se pitanje kako ih ukloniti?

Osim specijalizovanih sredstava koje možete da kupite u prodavnicama, odgovor možete da nađete i u sopstvenoj kuhinji ili kupatilu.

Protiv fleka na sedištima možete da se borite penom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo sirćeta ili, ako ne volite taj miris, malo limuna.

Sablasan snimak sprave za vežbanje koja se pomera sama od sebe: Da li i duhovi vole treniraju
Penu za brijanje nanesite na deo sedišta na kome se nalazi prljava ili masna fleka, sačekajte minut, pa potom celu površinu dobro prebrišite suvom krpom.

Ako se odlučite za sirće, dodajte ga malo u posudu sa toplom vodom. Možete da upotrebite i malo tečnog deterdženta za pranje sudova. Lagano natopite prljavi deo sedišta, pa nekoliko minuta kasnije, to mesto pređite krpom koju ste prethodno potopili samo u čistu vodu. Nekoliko minuta kasnije, sve prebrišite suvom krpom.

Isto važi i za limunov sok, koji možete da upotrebite umesto sirćeta.

Međutim, ukoliko vam ove "kućne čarolije" ne reše problem, moraćete da kupite specijalizovano sredstvo ili odvezete automobil na profesionalno čišćenje.

Autor: