AKTUELNO

Parking kamera koja prikazuje sliku iza auta predstavlja neuporedivo veću pomoć vozaču od parking senzora, a naprednije kamere mogu da imaju razne dodatne funkcije...

I najiskusnijem vozaču dobro dođe pomoć u vidu rikverc kamere kada se parkira unazad na nezgodno mesto sa niskim preprekama koje je teško uočiti. Naročito noću.

Parking senzori u mnogim situacijama jednostavno nisu od skoro nikakve pomoći. Oni imaju svoja ograničenja koliko god kvalitetni bili.

Zato kamera koja prikazuje sliku iza auta predstavlja neuporedivo veću pomoć. Pritom naprednije kamere mogu da imaju razne dodatne funkcije koje na prvi pogled ne deluju važno, sve dok vam ne zatrebaju, pišu Polovni automobili.

Glavna pitanja - gde kupiti, koju kameru, kako ugraditi…?
Pretraživali smo, upoređivali i raspitivali se i kod prosečnih vozača i kod ljudi koji se time bave (prodavci, servisi, auto-elektičari).

Kada bi se snimao film o psu parkur majstoru, on bi igrao glavnu ulogu: Nindža mešanac
Zaključili smo da je nemoguće dati konkretan odgovor - ponuda je zaista velika, pa se mnogi vozači izgube u moru informacija. Na kraju ugrade ono što je najjeftinije ili najdostupnije ili slepo poslušaju preporuku nekoga ko je već ugradio rikverc kameru.

Poručiš iz Kine, ugradiš sam i to je to?
Svi znamo da sa nekoliko kineskih najpoznatijih internet sajtova može da se poruči bukvalno bilo kakav proizvod. Ponuda je zaista velika, cene niske, ali ostaju potencijalni problemi kao što su dobijanje neispravnog ili nekompatibilnog uređaja, kamere i displeja čiji kvalitet ne odgovara onome što je obećano, generalno loš kvalitet, itd.

Dakle, sa poručivanjem iz Kine možete da prođete super, a možete i ozbiljno da se opečete. Korona je u nekim slučajevima dodatno zakomplikovala priču po pitanju isporuke, reklamacija i slično. U svakom slučaju, proverite kakvo je trenutno stanje, pa sami donesite odluku.

Koliko košta rikverc kamera?

Ugradnja rikverc kamere može da košta od samo npr. 1.500 dinara, pa sve do nekoliko stotina evra.

Sve zavisi od više stvari:

Tu su i razni drugi faktori. Podsećamo da može posebno da se kupi samo kamera koja se povezuje na neki uređaj koji vozač takođe može posebno da kupi ili ga već ima, a može da se kupi i sve u kompletu.

Da li uz rikverc kameru obavezno idu i parking senzori?
Ne - ali mnogi paketi u prodaji sadrže i kameru i parking senzore.

Autor: