AKTUELNO

Kompanija želi svim korisnicima da ponudi više izbora tokom rada sa različitim tipom dokumenata.

Google Drive ide u offline režim, i to vrlo brzo.

Promena je najavljena na zvaničnom Google blogu, gde je rečeno da će prvi tipovi dokumenata koji će biti dostupni bez mreže biti PDF-ovi, Office dokumenti i slike (video za sada nije u planu).

Google Drive offline je u test fazi već godinama, od početka 2019, ali će tek sad biti dostupan svim poslovnim i običnim korisnicima koji plaćaju ili ne plaćaju pretplatu na Drive tj. Google Cloud.

Da bi se dokumenti pojavili i u režimu bez interneta potrebno je da ih korisnik označi za Offline mode i oni će biti preuzeti za pregledanje i obradu.

Nakon što se korisnik ponovo nađe na mreži svi podaci i izmene unete u dokumentu dok je korišćen režim bez interneta biće sačuvane i onlajn automatski, a da bi se pristupilo Offline režimu potrebno je instalirati Windows ili Mac Google Drive Desktop klijent.

Osim za personalne tj. obične korisnike Google Drive Offline režim biće dostupan i za korisnike sledećih opcija, koje se plaćaju:

Google Workspace

Cloud Identity Free

Cloud Identity Premium

G Suite Basic i

Business korisnike.

Google trenutno korisnicima sa osnovnim nalogom daje 15 GB prostora za dokumenta i multimediju u Cloud-u, koji se dele na sve usluge, pa ćete morati da vodite računa o tome koje fajlove stavljate u offline režim.

Opcija pristupa fajlovima bez interneta biće dostupna svim pomenutim korisnicima odmah ili do kraja septembra najkasnije.

#Google Drive