AKTUELNO

Kina je do sada izgradila 993.000 5G baznih stanica, pokrivajući više od 95 odsto gradskih okruga i 35 odsto sela, saopštilo je tamošnje Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

Kako je prenela Kineska medijska grupa (CMG), broj korisnika 5G mobilnih telefona premašio je 392 miliona, saopštilo je Ministarstvo na Svetskoj konvenciji o 5G 2021, koja je otvorena u utorak u Pekingu.

Sastanak je okupio više 1.500 stručnjaka iz oblasti industrije, naučnika i preduzetnika iz 20 zemalja, na mreži i uživo.

Konvencija, sa temom "5G+ od svih za sve", fokusira se na zajedničku izgradnju digitalne infrastrukture, promovisanje industrijske saradnje i olakšavanje međunarodne saradnje i saradnje u industrijskom lancu i inovacija u oblasti 5G.

Trodnevni dogadaj sadrži forume, izložbe i takmičenje u dizajnu aplikacija zasnovano na 5G. Osam od 11 foruma fokusirano je na 5G aplikacije na industrijskom internetu, smanjenje ugljen-dioksida, zdravstvo, obrazovanje, Zimske olimpijske igre 2022. i medije.

Svetska 5G konvencija je prva svetska međunarodna konferencija u oblasti 5G. Prvo izdanje ovog događaja održano je u Pekingu 2019, dodala je CMG.

#Kina