AKTUELNO

Idealno za ljude koji svakodnevno šalju elektronsku poštu.

Sredinom jula, najavili smo da će Gmail posebno označavati poruke banaka, servisa i institucija, kako bi se razlikovale od spama.

Pošta u “sandučetu” nosiće posebnu oznaku (verifikovani logo), čime su korisnici dodatno zaštićeni od raznoraznih pokušaja prevara.

Ukoliko svakodnevno koristite elektronsku poštu, i šaljete poruke saradnicima, prijateljima i porodici, evo TRI funkcije koje će vam značajno olakšati posao, a nedovoljno su poznate.

Zakažite slanje

Ako želite da nekome pošaljete poštu u određeno vreme (sat ili dan) umesto Send kliknite na strelicu dole (nalazi se odmah pored).

Tako ćete otvorite meni s opcijom za zakazivanje.

Preuzmite kontrolu

Gmail poseduje Confidential Mode koji omogućava potpunu kontrolu nad poslatim porukama. Možete zabraniti prosleđivanje (forward), preuzimanje (download) ili štampanje dokumenta.

Pre slanja, kliknite na ikonu sata u dnu prozora, gde možete namestiti da se poruka samouništi posle određenog vremena.

Napravite obrazac

Ako želite da sastavite isti mejl (obrazac/template) i pošaljete ga na više adresa, evo rešenja.

Otvorite Gmail, kliknite na podešavanja (Settings), a potom See all settings > Advanced > Templates (aktivirajte opciju).

Sada kliknite na Compose, sastavite mejl, pa na More i Templates. Imaćete mogućnost da sačuvate obrazac i koristite ga po potrebi.

Autor: