AKTUELNO

WhatsApp je pre nekog vremena predstavio svoju desktop aplikaciju, a sada je ozvaničen i beta program koji vam omogućava da prvi probate sve nove stvari koje treba da postanu deo novog ekosistema.

Pre nego što se implementiraju nove funkcionalnosti bilo koje aplikacije one moraju da prođu javnu beta fazu, odnosno da razvojni tim dobije povratne informacije od korisnika, sa dobrim i lošim stvarima.

Javna beta faza testiranja

WhatsApp je otvorio svoju javnu beta fazu za desktop korisnike, što je idealna prilika da prvi probate i utičete na promene u novim funkcionalnostima vašim povratnim informacijama. Beta faze već postoje za mobilne aplikacije na Android i iOS mobilne operativne sisteme.

Foto: Pixabay.com

Da podsetimo WhatsApp desktop vam omogućava da bilo koji računar povežete sa vašim WhatsApp mobilnim nalogom i razmenjujete poruke i multimedijalne fajlove preko računara, umesto da stalno gledate gde vam je telefon. Svoju popularnost ova aplikacija je doživela konstantnim unapređivanjem enkripcije, pa je odnedavno, pored regularnih korisnika postala prvi izbor za kriminalce širom sveta.

Prijavljivanjem na beta program praktično ćete imati prilike da učestvujete u procesu testiranja i odlučivanja da li će neka funkcionalnost zaživeti od samog početka. Takođe ćete imati prilike da prijavite sve bagove i stvari koje ne funkcionišu, pre nego što se novine implementiraju u desktop aplikaciju.

Desktop za Windows i Mac

Beta će pokrivati desktop verzije za Windows i MacOS, pa ukoliko vam je ovo interesantno Windows verziju možete preuzeti ovde, a MacOS ovde. Samim instaliranjem beta verzije desktop aplikacije, vi ste zvanično beta tester i sva ažuriranja će vam dolaziti automatski, bez potrebe da ručno dodajete bilo šta.

U samom startu, WhatsApp testira nove mogućnosti vezane za snimanje glasovnih poruka, poput njihovog preslušavanja pre slanja, koje je već u poodmaklom procesu razvoja za mobilne verzije.

Samo mali savet sa naše strane, beta testiranje uglavnom uključuje određeni broj bagova i stvari koje ne funkcionišu, pa nije pametno instalirati beta verziju na računar koji svakodnevno koristite za komunikaciju.

#WhatsApp