AKTUELNO

Motorola sprema telefone koji će moći da se pune na daljinu Čuveni proizvođač telefona, kompanija Motorola, najavila je partnerstvo sa GuRu Wireless Inc, globalnim liderom u prilagodljivim, over-the-air energetskim rešenjima, sa ciljem da over-the-air bežično punjenje postane deo Motorola smartfona.

Danas se oslanjamo na telefone u svim sferama života kako bi brojne stvari obavljali brže i bolje nego ikada pre. Želimo mogućnost da budemo fleksibilni i pokretljivi, i baš zbog toga, bežične tehnologije nikada nisu bile važnije.

Motorolina konstantna posvećenost uvođenju najnovijih i najvažnijih inovacija u svoje telefone pruža joj savršene temelje za razvijanje prvih uređaja koji će imati mogućnost over-the-air punjenja baterije sa razdaljine od 1 metra, uz pomoć GuRu inovativne tehnologije.

"U Motoroli naporno radimo kako bismo predstavili inovacije koje poboljšavaju život naših korisnika. Sa ovim rešenjem, korisnicima pružamo uvid u slobodu i fleksibilnost u kojoj mogu da uživaju zahvaljujući revolucionarnoj over-the-air bežičnoj tehnologiji punjenja", izjavio je Dan Dery, potpredsednik u kompaniji Motorola.

GuRu RF Lensing donosi novi talas bežične energije na mobilne uređaje. Ova zaštićena tehnologija donosi revoluciju u korisničkoiskustvo i pomaže da razmišljanje o struji postane stvar prošlosti. Minijaturni, patentirani, moduli će omogućiti punjenje uređaja sa velike razdaljine zahvaljujući preciznom transferu energije. Motorola i GuRu će zajedno raditi da ispune rigorozne zahteve po pitanju kvaliteta Motorola uređaja, energetske efikasnosti i bezbednosti.

"„Inovacija je oduvek bila u Motorolinom DNK. Kompanija od svog početka radi na tome da oplemeni naše živote pametnim uređajima i rešenjima. Uzbuđeni smo zbog prilike da udružimo snage sa liderom u industriji čiji cilj je unapređenje korisničkog iskustva. Zajedno ćemo predstaviti pravu mobilnost za pametne uređaje i IoT senzore“, izjavio je Florian Bohn, izvršni direktor i ko-osnivač kompanije GuRu.

I dok korisnici nastavljaju da zahtevaju proizvode koji će ispunjavati njihove specifične potrebe, kao što su tehnološka rešenja koja nude portabilnost bez pravljenja kompromisa po pitanju funkcionalnosti.

Partnerstvom sa kompanijom GuRu i radom na donošenju over-the-air bežičnog napajanja, Motorola pravi još jedan važan korak ka pružanju pametnije tehnologije celom svetu.

#Motorola

#telefon