AKTUELNO

Biće dostupne svim Android korisnicima i neće biti ograničene samo na Google Pixel uređaje...

Google je, u objavi na svom kompanijskom blogu, najavio nove funkcije koje će, tokom ovog leta, postati dostupne svim Android korisnicima i neće biti ograničene samo na njihove Pixel uređaje.

Android Earthquake Alerts System postaće dostupan globalno. Ljudi u oblastima pogođenim zemljotresom moće će da dobijaju obaveštenja i upozorenja o dolazećim zemljotresima. Funkcija je do sada bila dostupna za Novi Zeland i Grčku, a sada stiže u još nekoliko zemalja.

Poruku u Messages aplikaciji će biti moguće obeležiti zvezdicom, kako bi se lakše pronašla kasnije. Potrebno je samo pritisnuti i držati duže prst na poruci, a potom izabrati zvezdicu. Tu je i nova "Starred" kategorija u koju su smeštene poruke sa zvezdicama.

Contextual Emoji Kitchen sugestije (automatska preporuka emodžija) stižu tokom leta za poruke koje se pišu na engleskom, španskom i portugalskom jeziku i na uređajima sa instaliranim Androidom 6 ili novijom verzijom.

Google Assistant će korisnika moći da odvede na posebnu lokaciju u okviru aplikacije, dok se za kompletnu listu mogućnosti koristi komanda "Hey Google, shortcuts", prenosi Benchmark.

Voice Access, u beti verziji, ima opciju pristupa pogledom, pa je moguće pokrenuti funkciju samo gledanjem na ekran. Voice Access omogućava i brzu i efikasnu navigaciju telefonom i aplikacijama samo pomoću glasa. Tu su i poboljšane opcije unosa lozinki.

Android Auto sada nudi više opcija prilagođavanja. Moguće je prilagoditi početni ekran sa telefona i ručno podesiti tamni mod. Olakšano je i pretraživanje sadržaja, a u Android Auto aplikaciji je moguće koristiti opcije za punjenje električnog automobila, parkiranje i navigaciju.