AKTUELNO

Da li će novi Windows biti besplatan, kao i Windows 10 pre njega?

Procurio je dizajn i karakteristike novog Windowsa, za koji se pretpostavlja da će se zvati Windows 11, a do njegovog predstavljanja ostala su još četiri dana.

Dosta se priča o novom operativnom sistemu i portal "Betanews" sada postavlja pitanje da li će i ovaj Windows biti besplatan kao i prethodni.

S obzirom da Apple korisnicima daje besplatno svaki svoj novi macOS, očekuje se i da Microsoft uradi isto, i ostane konkurentan. Windows 10 bio je besplatna nadogradnja za sve legalne kopije Windowsa 7 i novije, pa se pretpostavlja da će to biti slučaj i sa Windowsom 11, naročito zato što je upravo besplatna nadogradnja dovela do toga da Windows 10 ima preko 75% udela na tržištu među Windowsima po Statcounteru.

Smatraju da nema potrebe da naplaćuju običnim korisnicima, dok kompanije ne bi odmah prešle na novi operativni sistem, pa je jedino logično da se novi OS "pusti" za "džabe".

Pojavile su se i informacije da bi novi Windows mogao da bude besplatan za sve korisnike koji imaju validne licence za starije verzije OS-a.

Novi Windows biće predstavljen 24. juna.

#Windows