AKTUELNO

Procenjuje se da bar toliko automobila ne bi moglo da bude registrovano, pošto ne emitiju propisanu količinu izduvnih gasova.

Aktuelni Pravilnik o tehničkom pregledu vozila stupio je na snagu još 5. jula 2018. godine, s tim što je servisima i vlasnicima vozila ostavljen vremenski rok od tri godine da se pripreme za početak kontrole izduvnih gasova.

Što se više bliži 5. jul, od kada bi na tehničkim pregledima trebalo da počne da se meri količina izduvnih gasova, sve su češće se čuju glasine da bi MUP, ipak, mogao u poslednjem trenutku da odloži punu primenu Pravilnika za najmanje godinu dana.

Razlog za eventualno donošenje takve odluku su pretpostavke da bi više od 100.000 vlasnika automobila našlo u problemu. Procenjuje se da bar toliko njih ne bi moglo da registruje svog četvorotočkaša, pošto voze automobile koje ne emitiju propisanu količinu izduvnih gasova, piše Blic.

Zato, prema sazanju tog lista, u MUP-u razmišljaju da u "minut do 12" promene odluku i daju još vremena vlasnicima vozila da se prilagode novom propisu.

Prema tim pretpostavkama, kontrola izduvnih gasova na tehničkom pregledu mogla da počne najranije tek 5. jula sledeće 2022. godine.