AKTUELNO

Fejsbuk zauzima novi pristup prema izradi prvog pametnog sata, koji kompanija nije javno potvrdila, ali trenutno planira da bude predstavljen sledećeg leta.

Uređaj će imati ekran sa dve kamere koje se mogu odvojiti od zgloba za snimanje slika i video snimaka, koji se mogu deliti kroz Facebook-ov paket aplikacija, uključujući Instagram.

Kamera na prednjoj strani ekrana sata postoji prvenstveno za video pozive, dok se 1080p kamera sa automatskim fokusom na zadnjoj strani može koristiti za snimanje snimaka kada se odvoji sa globa od okvira od nerđajućeg čelika.

Fejsbuk pokušava da napravi i dodatke za pričvršćivanje kamere na stvari poput ruksaka, prema rečima ljudi upoznatih sa projektom.

U budućim verzijama sata, Fejsbuk anira da on služi kao ključni uređaj za prijavljivanje planiranih naočara za proširenu stvarnost, za koje izvršni direktor Mark Zuckerberg misli da će jednog dana biti sveprisutne poput mobilnih telefona.

Bajden povukao Trampove odluke o kineskim aplikacijama Fejsbuk želi da objavi prvu verziju sata u leto 2022. godine i već radi na drugoj i trećoj generaciji za naredne godine.

Zaposleni su nedavno razgovarali o ceni uređaja od oko 400$, ali bi se cena mogla promeniti. Iako je malo verovatno, Fejsbuk bi takođe mogao potpuno ukinuti sat, jer uređaj još uvek nije ušao u masovnu proizvodnju ili čak dobio zvanično ime.

#Facebook