AKTUELNO

Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine biće olakšano rešavanje tog važnog pitanja, kako za srpske državljane u Kini, tako i za Kineze koji žive i rade u našoj zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin nedavno je održao video sastanak sa državnim savetnikom - ministrom javne bezbednosti Narodne Republike Kine Džao Kedžijem, na kome je potpisan Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između dve države.

Sporazumom će biti olakšano rešavanje tog važnog životnog pitanja, kako za srpske državljane koji žive i rade u Kini, tako i za kineske državljane u Srbiji.

Ovim sporazumom, srpskim državljanima koji rade u NR Kini biće omogućena zamena srpske za kinesku vozačku dozvolu, bez polaganja vozačkog ispita, za određene kategorije vozila.

Sporazum će omogućiti, ne samo skraćenje procedura i lakše obavljanje profesionalnih i privatnih obaveza, već će građani Srbije moći da uštede sredstva potrebna za polaganje vozačkog ispita i dobijanje vozačke dozvole, rekao je Vulin.