AKTUELNO

Svi korisnici Chromea u operativnom sistemu Windows 10 trebalo bi da slede najnoviji Googleov savet kako bi rešili iritantnu grešku koja je uzrok pada pretraživača.

Korisnicima operativnog sistema Windows 10 bi bilo pametno da slede najnovije Googleove savete ako žele neprekidno iskustvo pregledanja weba. Krajem prošle nedelje veliki broj korisnika Chromea bio je pogođen izuzetno iritantnom greškom koja je dovela do toga da se popularni web softver neprestano ruši na računarima koje pokreće Microsoft. Činilo se da je problem pogodio one sa instaliranim određenim ekstenzijama ili puno tabova otvorenih u pregledaču Chrome.

Blogovi i forumi bili su prepuni žalbi na grešku, a jedan korisnik je u postu rekao: "Moj Chrome se više ne pokreće. Pa, on se pokreće, ali moje web stranice se ruše, nove kartice padaju, čak i pokušaj učitavanja postavki ili favorites odeljka, te web stranice ruši."

Korisnici širom sveta su bili pogođeni i čini se da je problem bio toliko raširen da je Google krenuo u pokušaj da to što pre popravi. Ako je vaš računar pogođen greškom, američka tehnološka firma je izdala potpun savet o tome kako da stvari ponovo rade normalno.

Foto: Pixabay.com

Evo šta treba da uradite da bi Chrome ponovo nesmetano radio

- Za pogođene Windows uređaje sledite ove korake:

- Zatvorite sve otvorene Chrome prozore.

- Ponovo otvorite Chrome. I dalje ćete videti narušeno ponašanje.

- Držite Chrome otvoren oko 5 minuta.

Nakon 5 minuta napustite Chrome, a zatim ponovo pokrenite Chrome. Ponašanje treba rešiti.

Iako ova greška nije bila dobra za korisnike Chromea, na vidiku su bolje vesti. Smatra se da Google radi na novom Chrome ažuriranju koje će vodeći pregledač na tržištu učiniti još bržim u operativnim sistemima Windows 10 i Mac OS. Tokom poslednjih nekoliko godina Google je testirao način da se stranice koje se pojavljuju kada pritisnete dugme za nazad ili unapred u blizini trake URL-a još brže učitavaju. A sada će Google predstaviti ovu funkciju Chromeu na mac OS-u, Windowsu 10 i Linuxu predstojećim izdanjem Chromea 92.

#Google Chrome