AKTUELNO

Prošlo je mnogo vremena, a Microsoft je napokon najavio kada će povući Internet Explorer. Kompanija će povući aplikaciju za računare IE11, 15. juna 2022. na većini verzija Windows 10.

Internet Explorer je deo Windows-ovog sistema više od četvrt veka. Međutim, od predstavljanja Edge-a 2015. godine, Microsoft polako ukida stari pregledač. Podrška je okončana sa prethodnom verzijom u 2016. godini. Microsoft 365 i druge aplikacije prestaće da podržavaju IE11, 17. avgusta.

Microsoft je pozvao korisnike koji još uvek drže IE11 da pređu na Edge (ili neki drugi pregledač, ako žele) pre nego što završi podršku sledećeg juna. Edge ima ugrađeni Internet Explorer režim za web lokacije kojima je i dalje potreban IE. Mnoge organizacije i dalje koriste stare aplikacije i veb lokacije koje zapravo ne rade sa modernim pregledačima, tako da će taj režim biti koristan. Microsoft kaže da će podržavati Edge-ov IE režim najmanje do kraja 2029. godine, pružajući organizacijama i IT odeljenjima još nekoliko godina da pređu sa tih starih web aplikacija.

#Internet Explorer