AKTUELNO

Instagram nalog pgtalal nema nijedan post ali ima dva story-ja, međutim ako probate da otvorite jedan od ta dva na svom telefonu - on će se blokirati. Ovo je posebno izraženo kod iPhone modela koji potpuno prestaju da reaguju na bilo šta. U čemu je stvar?

I zaista, ako odete na „gtalal profil na Instagramu, koji je od nedavno privatan i otvorite prvi story, vaš telefon će prestati da reaguje, pa ćete morati da ga restartujete. Sa iPhone modelima situacija je još gora i oni momentalno postanu neupotrebljivi i ne reaguju ni na šta.

Ono što je primećeno kod većine korisnika koji su ipak morali da probaju, jer nisu verovali da story može da „ubije“ telefon, je da na hardverski moćnim Android telefonima, ovaj story ipak ne blokira telefon i da prođe posle određenog vremena.

Karakteristično za moderne Android telefone je i da imaju veliku količinu RAM-a za razliku od iPhone modela koji su ograničeni na max 6 GB. U zavisnosti od toga na kojem telefonu otvorite story imaćete drugačiji prikaz. Ako otvorite story na Android telefonu, videćete ljubičastu pozadinu, čudnu pesmu „Your love“ u pozadini i primetićete da je nemoguće da pauzirate story, dok se on ne završi. Ako to isto uradite na iPhone telefonu, dobićete sivi ekran sa redom slova na arapskom i vaš telefon će potpuno prestati da reaguje.

Kako Instagram story može da potpuno onesposobi vaš telefon?
Jedan od povezanih naloga sa pgtalal vodi do drugog sličnog naziva na kojem se korisnik prijavljuje kao full stack developer, neko ko ume da radi i sa front end delom (onim koji vidite) i back end delom (onim u pozadini, koji nije vidljiv korisnicima). To znači da pgtalal ovo nije otkrio slučajno već da se radi o namerno napravljenom story-ju koji za cilj verovatno ima da pokaže propust Instagram mreže.