AKTUELNO

Negde oko izbora za predsednika SAD, izgledalo je kao da su se sve društvene mreže "urotile" protiv Trampa. Posle izbora, već, stvari su bile malo jasnije - Trampu je zabranjen pristup na skoro sve veće platforme, a kao razlozi su navođeni ili pozivi na nasilje, ili širenje laži u vezi sa rezultatima izbora.

Napad Trampovih pristalica na Kapitol zapečatio je njegovu "karijeru" što se tiče društvenih mreža Twitter i Facebook, dok je YouTube rekao kako će ga možda i vratiti, ali ništa definitivno.

Umesto da čeka pozive od Džeka Dorsija ili Marka Zakerberga, Tramp je odlučio da pokrene sopstvenu društvenu mrežu, na kojoj će moći da saopštava šta god on poželi.

Njegov portarol i dugogodišnji saradnik, Džejson Miler, izjavio je kako će ova nova platforma biti velika, i da će to biti nešto što "u potpunosti menja definiciju igre".

Podsetimo, Trampove pristalice su, pošto su uglavnom i oni zabranjeni na "tradicionalni" društvenim mrežama, doprineli velikoj popularnosti aplikacija poput Parlera ili Gaba, gde su "migrirali" u velikom broju.

Osim najave da će Tramp napraviti sopstvenu društvenu mrežu, nedavno smo imali priliku da čujemo kako će i Majk Lindel, biznismen koji je takođe veliki Trampov pristalica, osnovati sopstvenu platformu pod imenom Vocl.

#Donald Tramp