AKTUELNO

Gradska gužva moćiće da ode u prošlost.

Poslednjih dana 2020. godine zvanično je otvoren Pinkov centar za istraživanja i razvoj PR-DC. U prvih 6 meseci 2021. Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, najavio je proizvodnju demo modela dronova nosivosti 20, 50, 100 i 250 kg. Prvi flying car – letelica za jednu osobu, proizveden u fabrici dronova Željka Mitrovića, poleteo je 24.01.2021. u podne i sleteo bezbedno, sa sve Mitrovićem u njemu.

Danas, ovaj svestrani biznismen koji je pre samo jedan dan objavio petnaestu po redu muzičku numeru sa svojim bendom MONX , sa svojom vernom Instagram publikom podelio je zamisao o skorašnjoj budućoj realizaciji projekta koji bi bio PR-DC verzija električnog trotineta.

Pinkov razvojno-istrazivacki centar PR-DC, sprema jos jednu letelicu za urbane zone koja ce leteti samo na dva metra visine, to bi bila naša verzija letećeg trotineta i ne bi potpadala pod regulativu vazduhoplovnih vlasti! – rekao je Mitrović.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da smo na pragu jedne potpune revolucije kada su kretanje i saobraćaj u pitanju. Snovi o izbegavanju gradske gužve sa ovakvom idejom vrlo brzo mogu postati stvarnost. Pravo otkrovenje je na pomolu i jedva čekamo da vidimo Beograd koji će biti spreman za ovakvu vrstu transporta.

Autor: S.P.

#Leteći trotinet

#PR-DC

#izum

#Željko Mitrović