AKTUELNO

Brojne aplikacije opterećuju vaše pametne uređaje, a naročito ukoliko imate slabu memoriju na telefonu.

Najgore od svega jeste što su aplikacije posebno štetne za trajanje baterije, a prema najnovijem istraživanju, Facebook aplikacija najviše troši bateriju.

Ovo istraživanje sproveo je jedan novinar koji je odlučio da izbriše Facebook aplikaciju iz telefona. Brzo je shvatio da mu baterija traje duže bez najpopularnije društvene mreže. Na kraju je izračunao i da baterija može trajati duplo duže bez Fejsbuka.

Iako ovo nije veliko iznenađenje za korisnike društvenih mreža, funkcije Fejsbuka poput lociranja, notifikacija, emitovanje videa uživo, čet i slično, posebno troše bateriju.

Foto: Tanjug

Facebook aplikacija ne samo da troši bateriju zbog sinhronizacije koja se izvodi u pozadini dok ne koristite telefon, već aplikacija zahteva i mnogo radne memorije pa se ponekad može činiti da usporava telefon, posebno ako imate uređaj s manje RAM-a.

Tehnološki stručnjaci često savetuju onemogućavanje automatskog osvežavanja aplikacija koje može doprineti produžavanju trajanja baterije. Međutim, sve dok Fejsbuk prati lokaciju vašeg uređaja, kontinuirano će vam trošiti bateriju.

Pored ove aplikacije i Messenger-a, bateriju mnogo troše i Snapchat, Netflix, Outlook i Gmail.

Amsterdamska kompanija AVG Technologies nedavno je sprovela analizu aplikacija koje najviše troše bateriju. Na njihovoj listi našle su se aplikacije svih najpopularnijih društvenih mreža, a Facebook je na vrhu liste.

#Baterija

#Društvene mreže

#Fejsbuk

'