AKTUELNO

Kompanija Apple je prošle godine predstavila iPhone 12 Mini, u nadi da će privući korisnike koji vole telefone sa malim ekranima. Međutim, proizvodnja ovog modela mogla bi da stane zbog slabe prodaje.

Vilijam Jang, analitičar kompanije JP Morgan, nedavno je izjavio kako bi Apple mogao da smanji proizvodnju iPhone 12 Mini modela za čak 11 miliona primerka u prvom kvartalu 2021. godine, a u drugom kvartalu je moguće i da će prestati sa proizvodnjom u potpunosti,p renosi portal The Next Web.

Sa druge strane, Jang smatra da će se proizvodnja iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max modela povećati u prvoj polovini ove godine.

U izveštaju analitičke kompanije CIRP za period oktobar-novembar 2020, iPhone 12 Mini je činio samo 6% od ukupne prodaje koju je Apple ostvario. Ipak, ovo nije toliko relevantno, jer je dostupan za prodaju postao tek u novembru.

Apple već ima "mali" telefon, odnosno kompaktnu verziju, i to u vidu iPhone SE modela. Čak i ako ove godine vidimo četiri iPhone 13 modela, verovatno će "Mini" verzija odmoriti bar nekoliko godina.

#iPhone