AKTUELNO

Njegov izlazak na polaganje testova je trajao prilično dugo, pa je drugu na ovoj listi ostavio na 117 još uvek neuspešnih pokušaja...

Teorijski deo vozačkog ispita ne ide baš svima sasvim lako, ali je za neke baš prava noćna mora!

Jednom Britancu je trebalo čak 157 pokušaja, dok je u tome konačno uspeo. Za to vreme, platio je ukupno više od 4.000 evra za naknade za polaganje ispite. To je trajalo prilično dugo, pa je drugu na ovoj listi, izvesnu 34-godišnjakinju, ostavio na 117 još uvek neuspešnih pokušaja.

Budući vozač, 42-ogodišnjak koji živi u Engleskoj, napokon je uspeo da položi iz 158. pokušaja, o čemu svedoče podaci Agencije za standardizaciju vožnje Velike Britanije.

Na drugom mestu se našla pomenuta buduća vozačica, koja je stala na 117 pokušaja i još uvek nije položila, prenosi Revija HAK. Na trećem mestu liste kandidata sa najviše pokušaja polaganja teorijskog dela vozačkog ispita je 48-godišnjakinja koja je položila iz 94. pokušaja.

Da bi se u Velikoj Britaniji položio teorijski test potrebno je pravilno odgovoriti na najmanje 43 od 50 pitanja, dok naknada za polaganje iznosi 23 funte po izlasku.

Međutim, ni polaganje praktičnog dela nije uvek tako lako. U toj "kategoriji" vodi 72-godišnjak koji je morao da "izveze" ukupno 43 polaganja pre nego što je uspeo da dobije vozačku dozvolu. Druga je 47-godišnja žena koja ni nakon 41 pokušaja, još uvek nije položila.

#vozački ispit