AKTUELNO

Otvorite Google Play ili App Store i dodajte prazničnog kiča na displej vašeg telefona.

Pred svaku proslavu Božića i Nove godine pojavi se gomila uglavnom loše dizajniranih i tehnički prilično jednostavnih, ali dobro njihova svrha i jeste za maltene jednokratnu upotrebu. Nema tu ni previše inovativnosti, godinama se one vrte oko istih tema. Odbrojavanje, ramovi za fotografisanje, vatrometi, petarde…

Foto: Unsplash.com

Ipak možda će vas ispraćaj ove godine za zaborav, koji se i neće dočekivati pompezno, uz velike žurke, proslave na ulicama i vatromete, inspiriše da probate neku od njih. I nekako je ok da ove godine malo utonemo u praznični kič!

1. Happy New Year Photo Frame Maker

Ovakvih aplikacija ima nekoliko i besplatne su. Možete skinuti neke od njih i iskoristiti pozadine sa vatrometom, jelkom, zvezdicama i snegom ili neku od opcija koja će vas postaviti u središte neke žurke iako to zbog pandemije nije moguće. Postoje i opcija gotovih opcija za kačenje na društvene mreže, što vam, ako volite ovakve stvari, može uštedeti vreme da u 00:00 podelite fotku na svom storiju.

Foto: beforeafter.rs

Foto: beforeafter.rs

2. New Year Countdown

Postavite odbrojavanje do Nove godine. Ovde postoje aplikacije koje su veoma jednostavne, statična fotografija uz odbrojavanje dana, časova, minuta i sekundi do Nove godine, ali i onih sa pratećim efektima, poput vatrometa i novogodišnjih ukrasa.

3. Petards & Fireworks

Vatrometa, makar onih pompeznih, na rastanku sa 2020. neće biti, te vam ostaju opcije da imate neki mini kućni vatromet i prskalice. Aplikacije za vatromet na telefonima svakako spadaju među gluplje koje možete skinuti, ali još gluplje su one sa simulacijama petardi. Ali i to je bolje od njihovog bacanja ljudima na glavu, po tuđim ulazima i dvorištima, ili kontejnerima i kantama.

Foto: beforeafter.rs

Foto: beforeafter.rs

4. Drink New Year Cocktail Joke

Sasvim izvesno najimbecilnija od svih novogodišnjih aplikacija. Nudi vam simulaciju barmena koji pravi koktele od više sastojaka, tako što više „pijete“ otvaraju vam se nove mogućnosti. A pijete tako što, pogađate, nakrenete telefon.

Novogodišnje igrice

Ovo je period godine kada možete probati i neke novogodišnje igrice, npr. dok čekate u redovima jer ste rešili da neke stvari rešite do kraja godine, a ne postoji opcija da se uradi online. I tu ima svačega, od vrlo bazičnih igara, do nekih vrlo zanimljivih i hipsterskih igrica.

Foto: Burst

5. Cat Stories: New Year

Ovo je jedna lepo dizajnirana indie igrica, posebno za ljubitelje mačaka. Crna mačka je sve prespavala i sada mora da se pripremi za Novu godinu u najkraćem mogućem roku, dok vlasnika nije kod kuće. Očekuju vas slagalice, mini-igrice i svečano raspoloženje.

6. New Year Cake Escape

Ova igrica je potraga za zagubljenom ukusnom novogodišnjom tortom, bez koje doček nije moguć. Vaš cilj je da je pronađete pretražujući kuću i rešavajući zagonetke. Probajte ovako da se zabavite.

7. Santa Tracker

Deda Mraz je krenuo. Pratite ga oko sveta. Google se ove godine baš potrudio i napravio interaktivnu mapu kretanja Deda Mraza po svetu i deljenja božićnih poklona.

Ova akcija je završena na Božić po gregorijanskom kalendaru, ali ovde do kraja meseca možete pronaći gomilu zanimljivih igrica. Naravno sve je perfektno izdizajnirano i programirano. Prava porodična zabava! Pronađite dete u sebi!

#Aplikacija

#Božić

#Nova godina

#igrice