AKTUELNO

U Šimanovcima je otvoren Pinkov istraživački razvojni centar PR-DC.

PR-DC i zvanično je počeo sa radom. Čim se kroči u prostorije centra postaje jasno da istraživački tim sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom i glavnim i odgovornim urednikom „Pink International Company“, na čelu uložio ogromnu energiju, rad i trud.

Željko je rekao da je veoma zadovoljan i srećan što je posle šest meseci priprema danas zvanično otvoren Pinkov istraživački i razvojni centar.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mogu da kažem da smo posle svih finalnih radova i kontrola spremni za ono za šta smo pre svega napravili ovaj sistem, mali instituciju, koja će za svoj prioritetni zadatak imati proizvodnju letećih objekata na električni pogon. Bar za početak samo na električni pogon. Mislimo da se razvijamo i na čvrsta i na tečna goriva u drugoj fazi, ali suštinski sada su to dronovi koji su pre svega koncipirani da rade na električni pogon, sa relativno pristojnim autonomijama, čak 60 minuta letenja u vazduhu - pojasnio je Željko.

Kako kaže, veoma je značajno što će PR-DC u prvom setu imati letelice čija je nosivost 20, 50, 100 i 250 kilograma.

- To sve računamo da ćemo proizvesti, osnovne ili demo modele, u prvoj polovini 2021. godine. Upotrebna vrednost toga je beskonačna - naglasio je Željko.

Podsetio je da je PR-DC, kao zagrevanje u ovom poslu, pre šest meseci napravio Flying car, koji će konačno poleteti između 20. i 25. januara, sa živom posadom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Namerno smo krenuli od najkomplikovanijeg zahteva zato što su bespilotne letelice mnogo lakše od letelica koje nose pilote. Tako da one po svojim kategorijama moraju biti mnogo bezbednije. Tu je bilo malih odlaganja zbog apsolutne bezbednosti - rekao je Mitrović.

Kako dodaje, urađen je ceo niz drugih projekata koji su neophodni da bi jedan Flying car poleteo.

Foto: TV Pink Printscreen

Željko je rekao da PR-DC razvija i najrazličitije opreme kada su u pitanju dronovi, kao što su optike i disperzioni brizgači.

- Verujem da će za četiri, pet godina dronovi biti u našim životima prisutniji, mnogo značajniji nego što bilo ko može da pretpostavi - kazao je Željko.

Foto: TV Pink Printscreen

Kompanija koja je u samom startu pretvorena u pravu fabriku za dronove i druge leteće objekte pomera granice i približava budućnost.

#PR-DC

#Pinkov istraživački i razvojni centar

#dronovi

#Šimanovci

#Željko Mitrović