AKTUELNO

Kada prime telefonski poziv sa nepoznatog broja, mnogi se dvoume da li da se jave, ili ne - možda je nešto važno, ali velika je mogućnost da zove neki agent iz osiguranja i slično, koji će ljudima samo oduzeti deo dragocenog vremena. Google je rešio da tome stane na kraj.

Uz pomoć nove funkcije, korisnici će znati ne samo ko ih zove, već i zašto.

Tako, ako vas zove mobilni operater čiji agent želi da vam ponudi produžetak ugovora, upravo će to pisati na ekranu vašeg telefona prilikom poziva - ime i logo kompanije koja vas zove, ali i razlog. Takođe, biće prikazana i oznaka da je tu informaciju verifikovao Google.

Za početak, funkcija će se testirati samo na određenim tržištima (ne i u Srbiji), a iz kompanije Google naglašavaju kako će se informacije o pozivaocu, kao i razlog poziva prikazivati samo za one kompanije koje će kao partneri učestvovati u tom programu.

Slična opcija planirana je i za SMS, pa tako primalac poruke može odmah da vidi osnovne podatke o pošiljaocu i lakše da prepozna da li je u pitanju potencijalna prevara, prenosi Zimo.

Google već neko vrijeme testira tu opciju i kažu da su zahvaljujući njoj povećane šanse da će osoba koja primi telefonski poziv na njega i odgovoriti. Prvo će se pojaviti na tržištu SAD, Brazila, Meksika, Španije i Indije, a naknadno i na drugim tržištima.

#Broj

#Google

#nepoznati broj

#poziv