AKTUELNO

Pogledajte ovo čudo!

Japanska kompanija Skaj Drajv (Sky Drive) saopštila je da je uspešno obavila probnu vožnju svog letećeg automobila sa posadom u Japanu. 

Skaj Drajv je naveo u saopštenju za medije da je javna demonstracija probnog leta obavljena 25. avgusta na Tojotinom poligonu za testiranja, jednom od najvećih u Japanu, koji slovi za razvojnu bazu japanske automobilske kompanije, prenosi CNN. 

Bila je to prva javna demonstracija letećeg automobila u istoriji Japana. Automobil, nazvan SD-03, sa pilotom, poleteo je i kružio terenom oko četiri minute. 

"Izuzetno smo uzbuđeni što smo ostvarili prvu vožnju letećim automobilom sa posadom u Japanu posle samo dve godine otkako smo osnovali Skaj Drajv s ciljem komercijalizacije takvih letelica", naveo je glavni izvršni direktor kompanije Tomohiro Fukuzava.

Automobil SD-03 je najmanje električno vozilo s vertikalnim poletanjem i sletanjem na svetu koje zauzima prostor oko dva parkirana automobila, navodi kompanija. Ima osam motora koji osiguravaju sigurnost u vanrednim situacijama.

 "Želeli smo da ovo vozilo izgleda futuristično, harizmatično i poželjno za sve buduće kupce, uz potpuno integrisanje visoke tehnologije Skaj Drajva", dodaju iz kompanije. Nadaju se da će leteći automobil postati deo svakodnevnog života, a ne samo roba.  Kompanija nije objavila nikakvu prodajnu cenu ovog vozila, napominje CNN.

#Leteći automobil