AKTUELNO

Instagramova opcija za slanje direktnih poruka jutros je privremeno bila nedostupna, samo nekoliko časova posle hakerskog napada na konkurentsku društvenu mrežu Tviter.

Neki od korisnika Instagram mobilne aplikacije koji su se danas požalili da ne mogu da pristupe direktnim porukama koje su im poslate zbog toga su čak obrisali i ponovo instalirali aplikaciju, ali se potom ispostavilo da se ne radi ni o problemu sa njihovim nalozima na Instagramu, ni o poteškoćama u radu bežične internet veze.

Kako navodi internet sajt magazina "Forbs", nije poznato koliko ljudi je bilo pogođeno ovom pojavom, a za proteklih nedelju dana, ovo je već treći prekid u radu internet servisa u vlasništvu kompanije Fejsbuk.

Foto: Pixabay.com

Naime, platforma za slanje poruka "Votsap", koja ima dve milijarde korisnika, u utorak je bila nedostupna na oko jedan sat, naročito na tlu Evrope i Brazila, a usled greške u "Fejsbukovim" alatima za razvoj softvera, 10. jula su korisnicima "ajfona" bile nedostupne popularne aplikacije kao što su "Pinterest", "Spotifaj" i "Tinder".

U napadu na Tviter, čiji je cilj, po svemu sudeći, bila prevara u vezi sa "bitkoinom", hakovani su zvanični nalozi nekolicine poznatih ličnosti, među kojima su Ilon Mask, generalni direktor američkog proizvođača električnih automobila "Tesla", starleta Kim Kardašijan, suosnivač "Majkrosofta" Bil Gejts i bivši predsednik SAD Barak Obama.

Tviter je na napad reagovao tako što je zaključao sve kompromitovane naloge.

#Instagram

#Napad

#Poruka

#Tviter