AKTUELNO

Kao što je već dobro poznato, kineski tehnološki gigant Huawei, usled zabrane koju mu je uvela Trampova administracija, ostao je bez mogućnosti koršćenja Google servisa na svojim uređajima. Među njima je, naravno, i najpopularnija video platforma na svetu - YouTube.

Izgleda, međutim, da je Huawei ipak našao način da reši ovaj problem, i to saradnjom sa drugim najvećim video servisom na svetu. U pitanju je Dailymotion.

Korisnici novih Huawei telefona YouTube mogu da koriste putem internet pregledača, a postoje i neke "alternativne aplikacije", ali trenutno ne postoji način da se zvanična YouTube aplikacija nađe na tim uređajima.

Rešen da ponudi alternativu, Huawei je potpisao sporazum sa Dailymotion-om, koji iako kod možda i nije tolko u upotrebi predstavlja drugu po veličini platformu za deljenje video sadržaja, koja u svetu ima 250 miliona korisnika.

Foto: Tanjug AP/Mark Schiefelbein

Huawei će ubuduće, koristeći Dailymotionov API (Application programming interface), korisnicima omogućiti deljenje i pristup video sadržajima, a kreatiorima video sadržaja i njihovu montizaciju, piše PocketNow.

Ovim sporazumom, Dailymotion uskoro postaje integralni deo Huawei Video servisa.

#Huawei

#Youtube

'